Goana societăţii moderne după tiparele impuse de lumea modei şi de companiile de publicitate afectează în cele din urmă şi viaţa de familie. Psihologii sunt îngrijoraţi că nu numai femeile, dar şi bărbaţii sunt din ce în ce mai obsedaţi de aspectul fizic, în detrimentul relaţiei afective.
Aspectul fizic nu trebuie standardizat.
Încă de la vârsta adolescenţei şi până spre vârsta a doua, toate fetiţele vor să semene cu starurile pop, să fie un soi de păpuşi Barbie de cel puţin 1,8 m înălţime şi să nu depăşească în cel mai rău caz 40 de kilograme. Băieţii şi bărbaţii se străduiesc din răsputeri să fie la fel de musculoşi ca Rambo, cu un „bax" de muşchi - abdominali sau bicepşi de grosimea piciorului. În cazul unui cuplu, toată această preocupare pentru aspectul fizic nu face decât să erodeze dragostea şi încrederea reciprocă, atrag atenţia psihologii.
Pentru a se apropia de tiparele la modă, bărbaţii societăţii moderne sunt din ce în ce mai atenţi la numărul de calorii pe care îl consumă zilnic.
Nu trebuie uitat faptul că un corp frumos este în primul rând un corp sănătos şi nu invers। Atunci când aveţi senzaţia că sunteţi urât(ă), prea gras(ă) sau prea slab(ă), amintiţi-vă că sunteţi mult mai mult decât un simplu pachet de muşchi şi nu doar un corp fără fond.
De Lorincz Robert
Un comentariu:
Interesant articol, l-am gasit si pe net. Desi trebuia sa il scrieti voi, nu sa il copiati...
S. Petrisor
Trimiteți un comentariu